Cașcaval vegan din ovăz

Cașcaval vegan din ovăz

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cartof dulce mic gătit (fiert sau copt)
  • 80 g de ovăz
  • 1 conservă (borcan) de ardei copți
  • 4 linguri pudră drojdie de bere
  • 1 lingură boia afumată
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță de pudră de ceapă
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 240 ml de apă
  • 1 linguriță sare
  • un praf de piper
  • 3 linguri de agar agar
  • 320 ml de apă

Mod De Preparare

Cașcavalul vegan din ovăz este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru cei ce țin post sau au o dietă vegetariană sau vegană. Ingredientele acestui tip de cașcaval sunt sănătoase și pline de nutrienți. Poate fi folosit la prepararea sandvișurilor,  hamburgerilor sau poate fi ras pe pizza, paste sau lasagne.

În acest cașcaval se pot adăuga verdețuri sau diverse semințe.

Cum se prepară cașcavalul vegan din ovăz

  1. Într-un blender se pun cartoful dulce gătit, ovăzul, ardeiul copt, drojdia, paprika, sucul de lămâie, pudra de ceapă și pudra de usturoi, sarea și piper.
  2. Se adaugă 240 ml de apă și se pasează până ce se obține un amestec omogen.
  3. Într-o craticioară se pune pudra de agar agar și restul de apă. Se amestecă pe foc până ce se formează o gelatină. Aceasta se transferă în blender și se pasează alături de amestecul omgen de mai sus.
  4. Amestecul obținut se transferă într-un recipient de cu capac și se dă la frigider timp de o oră.
  5. Cașcavalul vegan cu ovaz se răstoarnă pe un platou și se păstrează la frigider.
Evaluează
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 3 voturi