Caserolă cu cârnați și cartofi

Caserola

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 450 g cârnați (după preferință)
  • 200 g cașcaval afumat
  • 50 g cheddar
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de făină
  • 500 ml lapte
  • sare, piper și paprika după gust

Mod De Preparare

Un fel de mâncare rapid, ușor, pe gustul tuturor, care nu te costă foate mult. Extrem de sățios, merge perfect pentru o cină în familie când nu vrei să stai foarte mult în bucătărie și vrei să-i saturi pe toți dintr-un singur fel de mâncare.

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  1. Taie cârnații și prăjește-i în tigaie 10-15 minute. Între timp, taie cartofii cuburi și pune-i la fiert tot atâta timp. Scoate cârnații și prăjește cartofii 5 minute, cu ceapa tocată. Pune cârnații și cartofii într-o caserolă care nu lipește, amesteâcndu-i ușor.
  2. Într-o crăticioară mică, topește la foc mic untul, adaugă făina și amestecă până la omogenizare. Toarnă laptele treptat, amestecând până se omogenizează și sosul începe să se îngroașe. Adaugă sare, piper, usturoiul pisat și cașcavalul afumat și amestecă ușor.
  3. Toarnă sosul peste conținutul caserolei. Presară brânza Cheddar și niște boia pe deasupra.

Alte rețete de caserole rapide și delicioase:

Caserolă de paste cu pui Alfredo

Caserola rapidă a lui Jamie Oliver

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Foto: shutterstock

 

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.