Caserolă de conopidă cu pui

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 conopidă medie
  • 350 g caşcaval
  • 100 ml smântână de gătit
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 4 căței de usturoi
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Un fel principal ideal, destinat mai ales momentelor în care vrei ca dintr-o singură tavă să hrănești întreaga familie! Și da, cu efort minim, asta este foarte important! Cină? Prânz? Da, ambele! Se face în mai puțin de o oră, din ingrediente accesibile! Până și cei care nu sunt fani conopidă au dat nota 10 acestui preparat!

Preîncălzește cuptorul.

Spală și fierbe conopida în apă cu sare, 10 minute. Desfă-o în buchețele mici.

Între timp, fierbe și puiul separat, 5 minute. Taie-l (fâșii sau cubulețe). Toacă ceapa și pune-o la călit într-o tigaie, 3 minute. Asezonează cu sare și piper. Pune puiul peste, amestecă și mai lasa 2 minute la călit.

Rade cașcavalul. Într-un bol separat, bate ouăle, adaugă smântâna și usturoiul pisat peste, asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.

Pune puiul și conopida într-o tavă care nu lipește. Toarnă sosul de smântâna deasupra, uniform. Presară deasupra cașcavalul ras și dă totul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mediu.

hutterstock_261176957

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)