O idee perfectă pentru o cină pe gustul întregii familii: sănătoasă, rapidă și extrem de gustoasă. Să o facem împreună!
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătiți o tavă medie, pe care o ungeți cu ulei sau unt.
Spălați broccoli-ul, rupeți-l în buchețele și puneți-l la fiert 10 minute. Între timp, puneți la prajit bucățile de pui, asezonați cu sare și piper și acoperiți. După primele 5 minute, turnați bere deasupra și lăsați la înăbușit pentru alte 5 minute. Dați broccoli-ul de pe foc și puneți la scurs. Dacă doriți, mai tăiați în 2 buchețelele de broccoli. Scoateți puiul, păstrând în tigaie zeama rămasă, pe un fund de lemn și sfâșiați-l cu furculița.
Într-un bol mare, bateți ouăle, puneți făina, maioneza (opțional), zeama de bere de la pui, cașcavalul, brânza. Amestecați până se omogenizează. Puneți sare și piper după gust. Adăugați fâșiile de pui și broccoli-ul și amestecați de câteva ori încet, cu o spatulă. Turnați compoziția în tavă și presărați pe deasupra cașcavalul ras. Dați la cuptor, cu foc mediu, 30-40 de minute sau până când observați dumneavoastră că s-a făcut.
Dacă vreți să fie crocantă, puteți sfărâma în compoziție sau pe deasupra câțiva biscuiți sărați.