Mod De Preparare
Castanele în sirop sunt minunate. Această rețetă de toamnă este ideală pentru iubitorii castanelor, care doresc să se bucure tot timpul anului de aceste nestemate ale naturii.
Cum se prepară castanele în sirop
- Castanele se curăță de coaja lemnoasă cu ajutorul unui cuțit ascuțit.
- Castanele se transferă într-o oală și se acoperă cu apă rece. Se fierb timp de 10 minute la foc mediu (cronometrarea încpe când apa începe să fiarbă).
- Se scurge apa și se curăță castanele de coaja rămasă. La sfârșit vom avea miezul alb al castanei.
- Într-o cratiță se adaugă 1 litru de apă, zahărul brun și scorțișoara. Se lasă la fiert timp de 10 minute la foc mediu.
- După trecerea celor 30 de minute se scufundă castanele în siropul obținut și se lasă la fiert 5 minute.
- Castanele în sirop se transferă în borcane. Borcanele se pot fierbe la bain marie dacă se dorește păstrarea lor pentru mai mult timp sau se pot ține la frigider timp de maxim o lună.
- Castanele în sirop pot fi savurate ca atare sau pot fi folosite la decorarea prăjiturilor.