1. Se freacă gălbenuşul, se adaugă laptele, apoi se toarnă compoziţia peste cafeaua clocotită. Se pune şi batonul de vanilie. Se lasă la fiert la foc mic, până se leagă crema.
2. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă rece, timp de 30 de minute, după care se dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
3. După ce se ia crema de pe foc, se adaugă zaharina, dizolvată în jumătate de linguriţă de apă, şi gelatina dizolvată şi ea. Se pune crema 30 de minute la rece, se adaugă 3/4 din frişca bătută, amestecând uşor. Restul de frişcă se amestecă cu cele două linguriţe de cafea solubilă şi se păstrează pentru ornat.
4. Se toarnă compoziţia în forme şi se pune la rece timp de 2 ore. Între timp, se prăjesc cele două felii de pâine de secară şi se taie fâşii subţiri.
5. Se ornează cu frişcă şi fâşiile de pâine de secară şi batoane de scorţişoară.