Castelul fermecat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 ml lapte degresat
  • 40 ml cafea fiartă
  • 200 g frişcă dietetică
  • 4 foi gelatină
  • 5-6 tablete zaharină/5 linguriţe fructoză
  • 2 lingurite cafea solubilă
  • 1 gălbenuş
  • 1 baton vanilie
  • 2 felii pâine de secară

Mod De Preparare

1. Se freacă gălbenuşul, se adaugă laptele, apoi se toarnă compoziţia peste cafeaua clocotită. Se pune şi batonul de vanilie. Se lasă la fiert la foc mic, până se leagă crema.

2. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă rece, timp de 30 de minute, după care se dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.

3. După ce se ia crema de pe foc, se adaugă zaharina, dizolvată în jumătate de linguriţă de apă, şi gelatina dizolvată şi ea. Se pune crema 30 de minute la rece, se adaugă 3/4 din frişca bătută, amestecând uşor. Restul de frişcă se amestecă cu cele două linguriţe de cafea solubilă şi se păstrează pentru ornat.

4. Se toarnă compoziţia în forme şi se pune la rece timp de 2 ore. Între timp, se prăjesc cele două felii de pâine de secară şi se taie fâşii subţiri.

5. Se ornează cu frişcă şi fâşiile de pâine de secară şi batoane de scorţişoară.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.