Mod De Preparare
Castraveți bulgărești puși la borcan sunt dulci-acrișori, dar și crocanți. Iată o rețetă de castraveți bulgărești, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă
Castraveții și gogoșarii murați în oțet sunt preferați de foarte multă lume, fiind o combinație delicioasă între dulce și acrișor. Minunații castraveți bulgărești pot fi consumați atât în salate, dar și simpli, ca garnitură, alături de fripturi, tocănițe și alte preparate culinare.
Castraveții pe care vrem să-i punem la borcan trebuie să proaspeți și tari. Dimensiunea castraveților depinde de preferințele fiecăruia, însă niște castraveți micuți se vor potrivi perfect în borcanele de mărime mică și medie. Desigur, putem pune castraveți bulgărești și în borcane mai mari, dar trebuie să ținem cont că, după deschidere, aceștia trebuie să fie ținuți la rece.
Cum se pun castraveți bulgărești
- Castraveții se spală bine, în puțină apă cu sare.
- Borcanele în care vrem să punem castraveții trebuie să fie sterilizate înainte, asigurându-ne astfel că nu au resturi de impurități ce ne-ar putea compromite rețeta.
Cum se pun castraveți bulgărești
- Apoi se aranjează cât mai bine şi mai frumos în borcan, împreună cu ardeiul tocat rondele, ceapa şi restul ingredientelor.
- Se toarnă deasupra oţetul şi se completează cu apă, până la umplerea borcanului.
- După ce se închide ermetic, se răstoarnă borcanul de câteva ori, să se amestece bine condimentele cu apa şi oţetul.
- Dacă nivelul lichidului din borcan a scăzut, se desface borcanul şi se mai completează cu oţet îndoit cu apă.
- Se fierb borcanele de castraveți bulgărești la bain marie timp de aproximativ 10 minute minute.
- Se scoate de la fiert în prosoape groase şi se lasă într-o încăpere uscată să se răcească în voie.
- După răcire, borcanele cu castraveți în oțet se pot pune în cămară.
Te-ar putea interesa și: