Castraveţi cu brânză

Castraveţi cu brânză

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 castraveţi de grădină
  • 500 g telemea de oaie sau de capră
  • 100 g mascarpone
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1/2 lingurita boabe de muştar
  • 2-3 oţet
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod De Preparare

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin.

2. Între timp, se pregăteşte umplutu­ra. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele de muştar, oţetul, uleiul de măsline, puţin piper şi sare dacă e cazul. Se amestecă bine, până se obţine o pastă omogenă.

3. Se ia cu linguriţa din această compoziţie şi se pune pe feliile de castraveţi. Se prind apoi cu scobitori şi se servesc cu roşii.

Evaluează