Mod De Preparare
Pateul de pui poate fi făcut cu usurință în casă. În acest fel ne asigurăm că produsul nu conține conservanți și aditivi. Rețeta noastră e cu adevărat simplă, prepararea în sine durează circa 20 de minute.
Cum se prepară cel mai simplu pate de pui
- Ficățeii de pui se spală, se curăță și se usucă. Ceapa se taie în cubulețe.
- Untul se topește într-o tigaie. După topirea acestuia se prăjește ceapa la foc mic până ce devine transparentă.
- Peste ceapă se adaugă ficățeii tăiați, crenguța de cimbru și piperul măcinat. Se lasă la gătit câteva minute.
- Când ficățeii s-au gătit se dau deoparte și se pasează cu blenderul sau în robotul de bucătărie până se obține o pastă omogenă. Se adaugă apoi paharul de sherry, boabele de piper și se pasează din nou.
- Pateul de pui se dă la frigider pentrul cel puțin 8 ore.