1. Cepele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi oţet, 10 minute. Se lasă să se scurgă, iar când s-au răcit se taie la fiecare capacul unde a fost rădăcina. Se scoate miezul şi se lasă la fiecare ceapă câte 2 sau 3 foi, dacă acestea sunt mai subţiri. Miezul de ceapă se toacă mărunt.
2. Carnea tocată se amestecă cu orezul spălat, oul bătut, jumătate din miezul de ceapă, o lingură pătrunjel verde, sare şi piper.
3. Se umplu cepele cu această compoziţie şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei, pe un strat format din restul de ceapă tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe, roşia tăiată felii, pătrunjel verde, cimbru, un praf de sare şi piper. Se adaugă câteva linguri de apă şi se dau în cuptorul încins 30-40 minute. Cu 5 minute înainte de fi gata, se adaugă smântâna şi deasupra se presară caşcavalul ras.