Ceapă roşie la borcan

Ceapă roşie la borcan

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg ceapă roşie
  • 50 g zahăr
  • 250 ml vin alb sec
  • 200 ml oţet
  • 1 lingura sare
  • 5 ardei iuţi
  • 400 ml apă
  • 1 baton de scorţişoară
  • foi de dafin

Mod De Preparare

1. Se spală ceapa, se curăţă bine şi se taie rondele.
2. Într-un vas, se pune vinul, oţetul, zahărul, apa şi ardeiul iute, tăiat rondele. Se dau la fiert circa 15 minute.
3. După ce au fiert, se lasă să se răcească.
4. Într-un borcan se aşază rondele de ceapă, printre care se pun câteva foi de dafin şi batonul de scorţişoară.
5. După ce s-a umplut borcanul, se toarnă amestecul fiert peste ceapă şi se capsează borcanul.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot
Alte rețete