Cepe umplute cu orez şi carne tocată în vin alb

Cepe umplute cu orez şi carne tocată în vin alb

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1-2 frunze dafin
  • piper
  • sare
  • 1 legatura mărar
  • 80 g orez
  • 1 ou
  • 400 g carne tocată
  • 400 ml vin alb sec
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri făină
  • 200 ml iaurt

Mod De Preparare

1. Se curăţă cepele, se spală bine şi se pun într-o oală cu apă rece şi sare şi se lasă la fiert aproximativ 7 minute. Între timp, într-o cratiţă se pune vinul, se diluează cu jumătate de cană de apă şi se condimen­tează cu sare şi frunze de dafin.

2. Într-un vas se pune carnea tocată cu oul, orezul şi mărarul tocat mărunt şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.

3. După ce au fiert, cepele se scot din apă şi se scobesc în interior.

4. Se umple pe rând câte o ceapă cu amestecul de carne tocată, ou şi orez şi se pun la fiert în preparatul de vin.

5. Între timp se amestecă făina cu smântâna până se formează o cremă. Când ceapa începe să fiarbă, se încorporează treptat amestecul de făină cu smântână şi se lasă să fiarbă aproximativ 15-20 de minute.

Evaluează