Cevapcici vegetarieni – mici sârbești de post

Cevapcici

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 500 g brânză de grătar rasă (quorn sau tofu)
  • 1 ardei roșu mic tocat
  • aproximativ 100 g pesmet
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 cepe mici tocate
  • 3 ouă
  • 4 ciuperci tocate
  • 2 linguri de boia ardei (iute sau afumată)
  • 2-3 linguri de pătrunjel tocat
  • sare și piper după gust
  • 3 linguri ulei dacă este necesar

Mod De Preparare

Cevapcici sunt un fel de mici sârbești. De obicei sunt mult mai mici decât micii românești și se prepară fără bicarbonat. Sârbii nu îi servesc cu muștar, ci cu ceapă și kaimak. Rețeta noastră de cevapcici este varianta de post sau varianta vegetariană. Vezi mai jos cum se prepară.

Cum se prepară cevapcici vegetarieni

1. Toate ingredientele se frământă împreună până rezultă o pastă fermă.

2. Se formează rulouri (asemenea micilor).

3. Se prăjesc în ulei sau se gătesc pe grătar până devin crocanți.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.