Chebakia

Chebakia

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1,200 kg făină
  • 2 bucati gălbenuşuri
  • 80 g unt topit
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura anason măcinat
  • 1 lingura scorţişoară măcinată
  • 80 ml apă de flori de portocal
  • 2 linguri oţet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita mică sare
  • 1 ceasca ulei pentru prăjit
Pentru servit:
  • 250 g seminţe de susan măcinate
  • 1 ceasca miere

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o chebakia delicioasă.

Mod de preparare:

1. În cuva robotului se pun făina, gălbenuşurile, untul topit, uleiul, anasonul, scorţişoara, oţetul, sarea amestecată cu pra­ful de copt, apa de flori de portocal.

2. Se amestecă bine timp de 10 minute pentru a obţine un aluat omogen, suficient de tare pentru a fi întins.

3. Pe masa presărată cu făină se întind bucăţi din aluat şi apoi se taie fâşii late de 2-3 cm cu ajutorul unei rulete dinţate de patiserie.

4. Se încinge uleiul într-un tuci şi se pun fâşiile la prăjit. Între timp, se pune şi mierea la bain-marie. Pe măsură ce fâşiile de aluat se prăjesc, se pun în miere şi se scot cu spumiera pe un grătar. Se persară cu seminţe de susan şi se lasă să se zvânte.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete