1. Şunculiţa se taie cubuleţe şi se căleşte în ulei încins. În uleiul rămas se prăjesc feliile de franzelă tăiate cubuleţe. Se pun într-un castron mai mare şi se lasă să se răcească. Spanacul se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Între timp, gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se amestecă cu smântâna, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
3. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin unt, apoi se adaugă spanacul tocat mărunt şi se amestecă uşor. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 10 minute. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi oregano.
4. Totul se amestecă, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presează să se uniformizeze. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 50-55 minute.
5. Când se răceşte se taie felii şi se serveşte cu ridichi.