Chec cu cacao și dovleac

Chec cu cacao și dovleac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 280 g făină
  • 300 g zahăr
  • 35 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g dovleac gătit (copt sau fiert)
  • 4 ouă
  • 160 ml ulei

Mod De Preparare

Checul cu cacao și dovleac este o prăjitură pufoasă perfectă pentru toamnă. Contrastul dintre culoarea aprinsă a dovleacului și negrul pudrei de cacao o face și o prăjitură aspectuoasă.

Cum se prepară checul cu cacao și dovleac

  1. Ouăle și zahărul se bat spumă.
  2. Peste ouă se adaugă uleiul și piureul de dovleac. Se amestecă bine.
  3. Făina și praful de copt se cern și se adaugă treptat peste amestecul de ouă prin mișcări de învăluire.
  4. Jumătate din aluatul obținut se transferă în alt castron și se amestecă cu cacaua.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. O tavă sau o formă de chec se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină sau se pune o foaie de copt.
  7. Pentru un efect marmorat se adaugă aluatul deschis la culoare și apoi cel cu cacao și se amestecă cu ajutorul unei scobitori sau cu vârful unui cuțit.
  8. Checul se coace la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 minute sau până ce trece testul scobitorii.
  9. După coacere se lasă în tavă până ce se răcește.
Evaluează