Chec cu fructe confiate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 1-2 pliculete zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 150 g stafide
  • 1 lingura coniac sau rom
  • 200 g smochine
  • 150 g nuci
  • 100 g alune de pădure
  • 100 g rahat

Mod De Preparare

  1. Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă.
  2. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, se stropesc cu coniac sau rom natural, se coc nucile şi alunele, iar rahatul se taie.
  3. Se pun toate ingredientele de mai sus în compoziţia pregătită şi se adaugă făina cernută. Se amestecă uşor, în acelaşi sens şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
  4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se ornează cu felii de smochine şi se pudrează cu zahăr.
Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.