Chec cu miere şi cacao

Retetă Chec cu miere şi cacao

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri miere
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 1 lingura cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingura zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu mierea de albine, iar ouăle se bat cu zahărul până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii.

2. Se amestecă uşor cele două compoziţii şi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt. Se toarnă în forma unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se păstrează o treime din aluat, în care se încorporează cacaua. Se toarnă şi această compoziţie şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute.

3. Se lasă să se răcească, apoi se răstoarnă pe un platou şi se pudrează cu zahăr.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete