Chec cu migdale

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 125 g lămâie zaharisită tăiată cubuleţe
  • 1 kg făină
  • 120 g drojdie
  • 375 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 125 g zahăr
  • 750 g făină
  • 100 g fulgi de migdale
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 3 pliculete zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un castron, în mijloc se face o adâncitură în care se pune drojdia înmuiată în lapte călduţ şi se lasă 10 minute lângă o sursă de căldură. După 10 minute se pun untul, restul de lapte cu zahărul, aromele, stafidele, precum şi o parte din fulgii de migdale, coaja de lămâie şi lămâia zaharisită. Se frământă cu aluatul şi se lasă la dospit.

2. Se înfierbântă cuptorul la 175° C şi se tapetează tăvile cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt. După ce a crescut aluatul, se întinde pe planşetă, se rulează sau se împleteşte şi se aşază pe tavă.

3. După ce l-aţi întins în tavă, se unge cu puţin unt topit şi pe toată suprafaţa se presară restul de fulgi de migdale. Se lasă la cuptor aproximtiv 40 de minute.

4. După ce s-a copt, se răstoarnă pe o tavă şi se lasă să se răcească.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.