Gustul este pe măsura aspectului. Îţi propunem o reţetă simplă de chec cu pere!
1. Perele curăţate de coajă se pun întregi la fiert în apă cu zahăr şi alte arome, după gust. Se lasă 20 de minute, după care se scurg bine.
2. Pentru aluat, se amestecă praful de copt, ouăle şi iaurtul. Se amestecă cu telul pentru a obţine o compoziţie omogenă. Cu acelaşi pahar de iaurt, se adaugă zahărul, făina, amidonul şi uleiul.
3. Se amestecă foarte bine şi se pune ciocolata la topit cu o linguriţă de apă. Apoi, după ce s-a topit, se adaugă în compoziţia de la punctul 2. Se amestecă şi se toarnă într-o tavă de cozonac.
4. Se înfig cele trei pere fierte cu oarecare distanţă egală între ele, se presară şi migdalele feliate şi se dă tava la cuptor pentru 50 de minute. Se serveşte rece, cu sos de ciocolată.