Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă.
Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se toarnă în compoziţie. Se adaugă şi laptele, coaja de lămâie şi se amestecă uşor să nu se taie.
Se cerne făina, se pune în compoziţia de chec şi se amestecă foarte încet ca să nu se lase.
Se tapetează o tavă de chec cu hârtie pentru copt şi se toarnă o parte din compoziţie. Restul se amestecă cu scorţişoara şi cacaua, iar cu ajutorul unui băţ de frigărui, se toarnă pe deasupra şi se fac diferite modele amestecându-se uşor. Se lasă la cuptor, la foc potrivit.
Între timp, se pune ciocolata şi untul să se topească la baie de aburi. După ce s-a răcit, checul se îmbracă în glazură de ciocolată şi se lasă la rece.