Chec cu scorţisoară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 linguri făină
  • 150 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri scorţişoară
Pentru glazură
  • 300 g ciocolată
  • 30 g unt

Mod De Preparare

  1. Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă.
  2. Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se toarnă în compoziţie. Se adaugă şi laptele, coaja de lămâie şi se amestecă uşor să nu se taie.
  3. Se cerne făina, se pune în compoziţia de chec şi se amestecă foarte încet ca să nu se lase.
  4. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie pentru copt şi se toarnă o parte din compoziţie. Restul se amestecă cu scorţişoara şi cacaua, iar cu ajutorul unui băţ de frigărui, se toarnă pe deasupra şi se fac diferite modele amestecându-se uşor. Se lasă la cuptor, la foc potrivit.
  5. Între timp, se pune ciocolata şi untul să se topească la baie de aburi. După ce s-a răcit, checul se îmbracă în glazură de ciocolată şi se lasă la rece.
Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.