Chec cu spanac

Chec cu spanac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 1 praf sare
  • 2 linguri ulei de porumb sau ulei de măsline
  • 400 g spanac
  • 200 g brânză de vaci
  • hârtie pentru copt

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală spanacul în câteva ape. Se opăreşte 10-15 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Se scoate şi se lasă să se scurgă.

2. Se separă ouăle. 3 gălbenuşuri se freacă cu sare şi cu ulei, celelalte 3 se păstrează. Albuşurile se bat spumă, se adugă gălbenuşurile, brânza de vaci şi spanacul tocat mărunt. Compoziţia se amestecă uşor, cu o lingură de lemn şi, la sfârşit, se adaugă făina.

3. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se bagă forma la cuptor, la foc potrivit. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Evaluează