Mod De Preparare
Checul cu struguri este pufos, aromat și atât de ușor de făcut. E rețeta perfectă pentru toamnă și iarnă.
Cum se prepară checul cu struguri
- Într-un castron se bat ouăle cu zahărul până se albesc.
- Se adaugă treptat uleiul și se mixează.
- Esența de vanilie se adaugă peste amestecul de ouă, zăhăr și ulei.
- Se amestecă praful de copt cu făina. Se cerne și se adaugă treptat peste amestecul de ouă. Se mixează.
- Se spală strugurii, se îndepărtează semințele și se taie în jumătăți sau sferturi. Se adaugă peste aluat.
- Cine dorește poate pune și câteva nuci tocate mare.
- Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos.
- Aluatul pentru chec cu struguri se pune într-o tavă de chec, de cozonac sau de tartă.
- Se coace timp 40-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
- Când checul cu struguri s-a răcit se pudrează cu zahăr.