Chec cu vişine

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 8 linguri lapte
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 10 linguri zahăr
  • 250 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g vişine fără sâmburi
  • 1 lingura pesmet

Mod De Preparare

1. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă până nu mai sunt cocoloaşe, se adaugă praful de copt stins în zeama de lămâie şi se încorporează în aluat.

2. Se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se pun deasupra vişinele care au fost curăţate de sâmburi şi trecute prin pesmet ca să nu lase zeama în compoziţie

3. Se încinge cuptorul şi se bagă tava ca să crească. Se lasă 10 minute la foc mare după care se ţine la foc mic şi se verifică după aproximativ 20 minute cu o scobitoare dacă s-a făcut.

4. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit şi dacă doreşti se poate pudra cu zahăr.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.