Tu ai încercat vreodată cheesecake cu caramel? Dacă nu, este momentul să descoperi acest desert fin și decadent. Îl poți face ușor acasă!
Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale (ricotta, urdă, mascarpone sau alte sortimente). Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul elen Aegimus, în secolul 5 î. Hr., care a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea a apărut abia în secolul 15 însă.
Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. A doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace. Ambele variante sunt delicioase, chiar dacă în moduri diferite. Depinde de tine ce variantă preferi!
Există nenumărate sortimente de cheesecake: simplu, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai. Însă cheesecake de caramel este poate unul dintre cele mai bune.
Descoperă cum poți face un cheesecake cu caramel ca la cofetărie:
Foto: 123rf.com