Cheesecake cu caramel fără coacere: cel mai decadent desert

Cheesecake cu caramel fără coacere: cel mai decadent desert

Ingrediente

Blat
  • 175 g bisuiți digestivi
  • 50 g unt topit
Cremă
  • 500 g brânză moale
  • 160 ml lapte
  • 120 g zahăr pudră
  • 100 g sos de caramel
  • 15 ml esență de vanilie
  • 15 g granule de gelatină
  • 15 g coajă rasă de lămâie

Mod De Preparare

Tu ai încercat vreodată cheesecake cu caramel? Dacă nu, este momentul să descoperi acest desert fin și decadent. Îl poți face ușor acasă!

Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale (ricotta, urdă, mascarpone sau alte sortimente). Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul elen Aegimus, în secolul 5 î. Hr., care a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea a apărut abia în secolul 15 însă.

Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. A doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace. Ambele variante sunt delicioase, chiar dacă în moduri diferite. Depinde de tine ce variantă preferi!

Există nenumărate sortimente de cheesecake: simplu, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai. Însă cheesecake de caramel este poate unul dintre cele mai bune.

Descoperă cum poți face un cheesecake cu caramel ca la cofetărie:

  1. Biscuiții se zdrobesc bine și se amestecă intens cu untul topit.
  2. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt punem aluatul și îl presăm cu grijă, până acoperă în mod uniform fundul tăvii. Se lasă la frigider până se întărește.
  3. Gelatina se pune la hidratat în laptele rece, timp de 10-15 minute.
  4. Ulterior, punem amestecul de lapte și gelatină pe bain marie, pentru a o topi. Aceasta nu trebuie să fiarbă, altfel textura ei va fi alterată.
  5. Între timp, amestecăm brânza, esența de vanilie, zahărul pudră și coaja de lămâie, până compoziția devine omogenă.
  6. Adăugăm și gelatina topită și continuăm să amestecăm.
  7. Turnăm crema peste blatul rece de biscuiți cu unt și lăsăm tortul la frigider cel puțin trei ore.
  8. Se servește rece, cu sos de caramel turnat deasupra.

Foto: 123rf.com

Evaluează