Rețeta de cheesecake cu cireșe fără coacere nu trebuie să îți lipsească din lista de rețete de primăvară/vară.
Se presupune că primul cheesecake s-a preparat în Grecia antică, pe insula Samos. De atunci și până în prezent rețeta a fost perfecționată. În zilele noastre ne putem bucura de cheesecake copt sau cheesecake fără coacere, cu crustă sau fără, cheesecake cu căpșuni, cheesecake cu ciocolată, cheesecake cu zmeură, cheesecake tiramisu etc
Cum se prepară cheesecake cu cireșe – varianta fără coacere
1. Se prepară baza cheesecake-ului. Se zdrobesc biscuiții digestivi în robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui făcăleț.
2. Se topește untul în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
3. Se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până se obține textura de nisip ud.
4. Într-o formă rotundă se așază amestecul de biscuiți cu unt și se tasează și nivelează cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Se dă la rece.
5. Se prepară crema pentru cheesecake cu cireșe. Se hidratează foile de gelatină într-un castron cu apă. Se lasă 5 minute.
6. Se încălzește laptele în cuptorul cu microunde (a nu se fierbe), Se scurg foile de gelatină de apă și se pun peste laptele cald. Se amestecă bine și se da deoparte.
7. Într-un castron încăpător se pune crema de brânză, zahărul pudră și borcanul cu dulceață de cireșe (a nu se adăuga mai mult de 345-350 g dulceață). Se amestecă bine cu un mixer electric.
8. În castron se adaugă și laptele cu gelatină. Se amestecă ușor, de jos în sus cu ajutorul unei spatule.
9. Se toarnă amestecul de brânză și dulceață peste baza de biscuiți. Se nivelează suprafața.
10. Cheesecake-ul cu cireșe se dă la rece peste noapte. Se servește cu dulceață de cireșe.