Cheesecake cu mascarpone și miere – rețeta simplă

Cheesecake cu mascarpone și miere - rețeta simplă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ouă mărimea M
  • 200 g cremă de brânză (Philadelphia)
  • 200 g mascarpone
  • 100 g unt
  • 100 g biscuiți digestivi
  • 60 g miere
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare

Mod De Preparare

Cheesecake-ul cu mascarpone și miere este desertul perfect atunci când vrem să-i surprindem pe cei dragi cu un preparat ușor, dar aromat.

Rețeta de cheesecake-ul cu mascarpone și miere este ușoară, simplă și potrivită chiar și pentru începători.

Cum se prepară cheesecake-ul cu mascarpone și miere

1. Se zdrobesc biscuiții digestivi. Untul se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Se amestecă biscuiții și untul până se obține un mix omogen cu textura nisipului ud.

2. Într-o formă rotundă în care am pus foaie de copt se toarnă amestecul de biscuiți și unt. Se nivelează cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar.

3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

4. Într-un castron se bat ouăle cu mierea.

5. Se adaugă crema de brânză peste amestecul de ouă. Se omogenizează cu ajutorul unui tel. Se adaugă și mascarpone, sucul de lămâie și un parf de sare.

6. Se toarnă amestecul de brânză și ouă peste baza formată din biscuiți unt.

7. Se dă la cuptor pentru 45-55 minute.

8. După trecerea timpului de coacere, nu se scoate cheesecake-ul din cuptor, ci doar se zgâlțâie puțin. Dacă aluatul se mișcă foarte tare se mai coace timp de 5-10 minute. Dacă este ferm se scoate din cuptor.

9. Cheesecake-ul cu mascarpone se servește cu miere.


Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 4 voturi