Cheesecake dulce de leche: desert simplu, răcoritor, fără coacere

cheesecake dulce de leche

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Blat
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 130 g unt topit
Cremă
  • 500 g cremă de brânză
  • 250 g lapte condensat la conservă
  • 15 ml esență de vanilie
  • 3 g sare

Mod De Preparare

Cheesecake dulce de leche este unul dintre cele mai apetisante deserturi, combinația de texturi și arome fiind irezistibilă.

Cheesecake este un desert foarte versatil, pe bază de brânză, originar din Grecia antică. Cheesecake-ul modern este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. Prima variantă nu are întotdeauna un blat separat și presupune adiția multor ouă în compoziția de bază, care duc la o consistență ca de budincă, pe când a doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o cremă pregătită la rece din brânză.

Fiind un desert atât de versatil, nici nu este de mirare că există atâtea sortimente de cheesecake: de vanilie, de ciocolată, de caramel, de fructe. O variantă cu adevărat deosebită este însă cea de cheesecake dulce de leche.

Iată care sunt pașii pentru un cheesecake dulce de leche făcut acasă:

  1. Se pregătește dulce de leche din lapte de condensat. Într-o oală, conserva de lapte condensat se pune culcată pe o parte și se acoperă cu apă. Nivelul de apă trebuie să depășească cu două degete conserva.
  2. Se pune pe foc oala până ajunge la punctul de fierbere. Din acel moment, se dă focul mic și se lasă între două și trei ore, în funcție de intensitatea dorită a gustului de caramel.
  3. În timpul acestor ore, se adaugă din când în când apă în oală, pentru a păstra conserva scufundată.
  4. Conserva nu se deschide decât după ce s-a răcit foarte bine.
  5. Biscuiții se mărunțesc bine și se amestecă cu untul topit.
  6. Blatul astfel obținut se pune într-o tavă de tort cu pereții detașabili și se pune la frigider.
  7. Crema de brânză se amestecă cu dulce de leche, esență de vanilie și sare.
  8. Crema obținută se pune deasupra blatului și se dă la frigider timp de cel puțin șase ore.
  9. Opțional, se poate decora cu sos de caramel și popcorn sărat.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma