Un cheesecake fără coacere este desetul ideal pentru anotimpul cald: nu va încălzi bucătăria când afară deja este cald și este un deliciu răcoros.
Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Există nenumărate sortimente: clasic, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai.
Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., care a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake' a apărut abia în secolul 15 însă.
Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. A doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.
Iată cum se pregătește un cheesecake fără coacere simplu, pe care îl va savura cu drag toată familia:
Foto: 123rf.com