Cheesecake fără coacere: desertul perfect pentru vară

Cheesecake fără coacere: desertul perfect pentru vară

Ingrediente

Blat
  • 175 g biscuiți digestivi mărunțiți
  • 50 g unt topit
Cremă
  • 500 g brânză moale
  • 175 g zahăr alb
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă, cu minim 30% grăsime
  • 10 g foi de gelatină
  • zeama de la o lămâie
Glazură
  • 280 ml gem consistent de fructe

Mod De Preparare

Un cheesecake fără coacere este desetul ideal pentru anotimpul cald: nu va încălzi bucătăria când afară deja este cald și este un deliciu răcoros.

Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Există nenumărate sortimente: clasic, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai.

Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., care a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake' a apărut abia în secolul 15 însă.

Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. A doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.

Iată cum se pregătește un cheesecake fără coacere simplu, pe care îl va savura cu drag toată familia:

  1. Se amestecă bine untul cu biscuiții, până obținem un aluat ușor de modelat.
  2. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt punem aluatul și îl presăm cu grijă, până acoperă în mod uniform fundul tăvii. Se lasă la frigider până se întărește.
  3. Separat, foile de gelatină se hidratează în apă rece.
  4. Se amestecă brânza cu sucul de lămâie.
  5. Punem pe foc un sfert din smântâna lichidă și adăugăm în ea gelatina hidratată, până se topește.
  6. Când compoziția de smântână cu gelatină se răcește, o turnăm în cea de brânză și se mixează.
  7. Restul de frișcă se bate până capătă ținută, dar nu complet.
  8. Se încorporează frișca în crema de brânză, cu mișcări blânde.
  9. Crema astfel rezultată se toarnă peste blatul de biscuiți și se nivelează. Cheesecake-ul se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de a fi servit.
  10. La servire, ungem suprafața cu gem după preferințe. Putem adăuga și fructe proaspete.

Foto: 123rf.com

Evaluează