Cheesecake fără coacere: desertul perfect pentru vară

Retetă Cheesecake fără coacere: desertul perfect pentru vară

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Blat
  • 175 g biscuiți digestivi mărunțiți
  • 50 g unt topit
Cremă
  • 500 g brânză moale
  • 175 g zahăr alb
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă, cu minim 30% grăsime
  • 10 g foi de gelatină
  • zeama de la o lămâie
Glazură
  • 280 ml gem consistent de fructe

Mod De Preparare

Un cheesecake fără coacere este desetul ideal pentru anotimpul cald: nu va încălzi bucătăria când afară deja este cald și este un deliciu răcoros.

Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Există nenumărate sortimente: clasic, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai.

Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., care a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake' a apărut abia în secolul 15 însă.

Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. A doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.

Iată cum se pregătește un cheesecake fără coacere simplu, pe care îl va savura cu drag toată familia:

  1. Se amestecă bine untul cu biscuiții, până obținem un aluat ușor de modelat.
  2. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt punem aluatul și îl presăm cu grijă, până acoperă în mod uniform fundul tăvii. Se lasă la frigider până se întărește.
  3. Separat, foile de gelatină se hidratează în apă rece.
  4. Se amestecă brânza cu sucul de lămâie.
  5. Punem pe foc un sfert din smântâna lichidă și adăugăm în ea gelatina hidratată, până se topește.
  6. Când compoziția de smântână cu gelatină se răcește, o turnăm în cea de brânză și se mixează.
  7. Restul de frișcă se bate până capătă ținută, dar nu complet.
  8. Se încorporează frișca în crema de brânză, cu mișcări blânde.
  9. Crema astfel rezultată se toarnă peste blatul de biscuiți și se nivelează. Cheesecake-ul se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de a fi servit.
  10. La servire, ungem suprafața cu gem după preferințe. Putem adăuga și fructe proaspete.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Durerea este o povară! Acest lucru este de la sine înțeles, însă nu trebuie să minimalizăm consecințele niciunei dureri, cronică sau acută. În tratamentele folosite cel mai frecvent în cultura vestică se regăsesc pastilele și antibioticele. Cu toate acestea, în ultimii ani, se observă o tendință de revenire la leacurile tradiționale, la remediile naturiste și la practicile de medicină alternativă specifice culturii estice orientale.

Având în vedere că nu există (încă) o practică medicală ideală, 100% sigură și universal valabilă, cel mai probabil, adevărul se află la mijlocul celor două culturi. Un astfel de produs care a apărut relativ recent pe piață, însă este utilizat de mii de ani este crema pe bază de ulei CBD

Pentru început, ce este CBD?

În cazul în care îți este străin termenul de ”CBD”, este util să știi că acesta este o prescurtare de la canabidiol, un extras natural din planta de canabis. Și nu, această substanță nu are efecte halucinogene, deoarece nu conține THC (tetrahidrocanabinol), substanța care plasează consumul de canabis în afara legii. Prin urmare, pe teritoriul României, orice produs care conține canabidiol este perfect legal.

Pentru ce se folosește crema cu CBD?

Atunci când aplici pe piele creme sau unguente, acestea pot avea beneficii atât pentru suprafața pielii, cât și pentru straturile de sub dermă. Majoritatea cremelor pe bază de ulei CBD acționează la ambele niveluri. Corpul uman are un sistem endocanabinoid care normalizează pofta de mâncare, starea de spirit, durerea și senzația de plăcere. 

Substanțele canabinoide, precum CBD-ul, activează sistemul endocanabinoid prin receptorii pielii, țesuturile musculare și terminațiile nervoase. Astfel, se explică de ce majoritatea cremelor cu CBD se folosesc pentru înlăturarea durerilor cronice, a inflamațiilor și pruritului.

ulei CBD

Cum se folosește crema cu canabidiol?

În mod obișnuit, folosirea unor astfel de creme cu ulei CBD este extrem de simplă. Pentru tratament local, trebuie să identifici sursa durerii sau a disconfortului și doar să aplici crema. Procesul este similar folosirii unei creme hidratante. 

În funcție de cantitatea de ulei CBD din compoziția cremei, vei putea obține efecte mai rapide sau mai lente. Este indicat să începi folosirea acestui tip de cremă cu o concentrație mai scăzută și, cu timpul, poți crește procentajul de canabidiol. Fii pe fază! În cazul în care ai probleme alergologice, citește cu atenție lista de ingrediente și consultă medicul înainte să folosești crema.

Beneficiile cremei pe bază de CBD

Printre principalele efecte ale folosirii produselor care se aplică direct pe piele și conțin canabidiol se numără diminuarea senzației de durere, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea sănătății pielii. De exemplu, două afecțiuni comune în care este recomandată folosirea unei creme cu CBD sunt artrita și psoriazisul. Mai mult, deși aplicarea cremei este locală, efectele resimțite sunt la nivelul întregului corp. Te vei simți mai relaxat, mai calm și mai puțin stresat!

Avantajele folosirii unei creme care are la bază ulei CBD sunt numeroase și sunt foarte repede observabile. Pentru a fi sigur de calitatea produsului ales de tine, consultă oferta variată de la CBDLife. Alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Scapă de dureri și disconfort într-un mod simplu și natural. Nu ezita, încearcă!