Cheesecake foarte simplu

Cheesecake foarte simplu

Timpi de preparare

 • Gata in: min

Ingrediente

Mod De Preparare

Unul dintre cele mai ușoare deserturi pe care le poți încerca oricând. Un cheesecake foarte simplu este rețeta pe care trebuie să o încerci atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție, dar vrei să îți impresionezi familia și prietenii. Învață să faci cheesecake.

Cheesecake foarte simplu – rețetă rapidă

Când vrei să pregătești o prăjitură gustoasă, dar crezi că nu ai foarte mult timp la dispoziție, îți recomandăm să încerci să faci cheesecake foarte simplu. Este o rețetă rapidă, dar extrem de gustoasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt extrem de simpli, așa că iată ce ai de făcut!

Ingrediente – Pentru 8 porţii:

Stratul 1:

 • unt – 100 g;
 • biscuiţi digestivi parfumaţi – 200 g.

Stradul al doilea:

 • cremă de brânză simplă (cea mai bună) – 400 g;
 • ouă – 2 buc;
 • zahăr pudră – 100 g;
 • esenţă de vanilie – 1 linguriţă.

Stratul al treilea:

 • smântână obişnuită – 400 ml;
 • zahăr pudră – 50 g;
 • esenţă de vanilie – 1 linguriţă.
 • Topping:  dulceaţă de fructe de pădure.
Cheesecake - rețetă simplă

Cheesecake – rețetă simplă

Mod de preparare cheesecake foarte simplu

 

Stratul 1. Se topește untul pe flacără foarte mică, într-o cratiţă cu fund gros. Cratiţa cu fund gros vă ajută să topiți untul încet, fără să riscați să-l ardeți sau să dea în clocot.

Biscuiții se zdrobesc cu un mojar, până se obține un pesmet omogen pe care îl amestecați bine cu untul topit.

Se unge un vas termorezistent pentru tarte cu puţin ulei de floarea soarelui, pe fund şi pe pereţii verticali. Se tasează bine, cu fundul unui pahar, tot pesmetul de biscuiţi, pe fundul vasului pentru tarte. Se preâncălzește cuptorul.

Stratul 2. Într-un castron mare, se adaugă o lingură de crema de brânză, peste care se adaugă ouăle şi se pune prima proporţie de zahăr pudră. Se amestecă bine cu mixerul până ce crema s-a omogenizat şi a devenit catifelată. În timpul mixării se pune și o linguriţă de esenţă de vanilie.

Se adaugă crema peste primul strat din vasul termorezistent, nivelând-o cu spatele unei linguri. Se pune vasul la cuptor, la copt pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit. Stratul de cremă trebuie să rămână alb-gălbui, n-ar fi bine să se rumenească. Puteţi testa consistenţa, important este să se închege bine. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească alte 15-20 de minute.

Stratul 3. Între timp se adaugă smântâna, restul de zahăr şi restul de esenţă de vanilie în castron. Se amestecă din nou, doar cu lingura de lemn, până s-a topit zahărul.

Când tarta din cuptor s-a răcit suficient, se întinde ultimul strat deasupra, nivelând cu spatele lingurii. Se mai coace aproximativ 10 minute, se lasă să se răcească şi apoi se pune în frigider, acoperit cu o farfurie mare. Se ține în frigider aproximativ 8-10 ore. Cele două straturi de cremă trebuie să devină ferme, să rămână întregi la tăiere şi să arate bine în secţiune.

Pentru topping, se amestecă doar câteva linguriţe de dulceaţă din fructe de pădure cu puţină apă.

Evaluează
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 17 voturi
Alte rețete