Cheesecake la pahar: un cheesecake bun, de calitate, cucerește pe oricine. Însă unul pregătit la pahar este și mai special!
Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Există nenumărate sortimente: clasic, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai.
Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., întrucât el a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake' a apărut abia în secolul 15 însă.
Brânza moale folosită în cheesecake a fost inventată de William Lawrence, din Chester, New York, în anul 1872. El căuta să recreeze brânza franțuzească Neufchâtel. Fără să își dea seama, a găsit o metodă de a realiza o brânză densă și cremoasă. Astăzi, crema de brânză este folosită adeseori în prepararea acestui desert.
Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. Prima variantă nu are întotdeauna un blat separat și presupune adiția multor ouă în compoziția de bază, pe când a doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.
Uite cât de simplu este să pregătești un cheesecake la pahar:
Foto: 123rf.com