Cheesecake la pahar: desertul pe care îl pot face și cei mai mici din familie

cheesecake la pahar

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 200 g cremă de brânză
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 g biscuiți digestivi
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 200 g dulceață la alegere

Mod De Preparare

Cheesecake la pahar: un cheesecake bun, de calitate, cucerește pe oricine. Însă unul pregătit la pahar este și mai special!

Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Există nenumărate sortimente: clasic, cu vanilie, cu ciocolată, cu caramel, cu dovleac, cu fructe, cu nuci și nu numai.

Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., întrucât el a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake' a apărut abia în secolul 15 însă.

Brânza moale folosită în cheesecake a fost inventată de William Lawrence, din Chester, New York, în anul 1872. El căuta să recreeze brânza franțuzească Neufchâtel. Fără să își dea seama, a găsit o metodă de a realiza o brânză densă și cremoasă. Astăzi, crema de brânză este folosită adeseori în prepararea acestui desert.

Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. Prima variantă nu are întotdeauna un blat separat și presupune adiția multor ouă în compoziția de bază, pe când a doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.

Uite cât de simplu este să pregătești un cheesecake la pahar:

  1. Biscuiții se mărunțesc bine și se amestecă cu untul moale, până se formează un aluat moale.
  2. Acest aluat se împarte și se pune pe fundul a patru pahare transparente.
  3. Brânza, smântâna lichidă și zahărul pudră se pun într-un castron. Se amestecă cu o spatulă la început.
  4. Odată încorporate ingredientele, încep să se bată cu mixerul, până când compoziția crește în volum și se întărește.
  5. Crema astfel pregătită o punem peste aluatul de biscuiți.
  6. Deasupra decorăm cu dulceață la alegere.
  7. Se servește rece.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete