Ai încercat vreodată cheesecake tiramisu? Este ușor diferit față de un tiramisu clasic, dar la fel de delicios și aspectuos.
Cheesecake este un desert dulce, originar din Grecia antică, care are la bază brânză moale. Prima mențiune istorică a acestui desert a fost făcută de fizicianul grec Aegimus, în secolul 5 î. Hr., întrucât el a scris o carte despre arta de a pregăti cheesecake. Denumirea de „cheesecake’ a apărut abia în secolul 15 însă.
Cheesecake-ul modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, este preparat în două moduri: fie la cuptor, fie fără coacere. Prima variantă nu are întotdeauna un blat separat și presupune adiția multor ouă în compoziția de bază, pe când a doua variantă are de regulă un blat pregătit din biscuiți digestivi și unt și o textură ușor diferită față de cea care se coace.
Cheesecake-ul poate fi foarte ușor adaptat, astfel încât au ajuns să existe tot felul de sortimente, inclusiv cel de cheesecake tiramisu. Tiramisu este un celebru desert italian, care se face cu pișcoturi, gălbenușuri, mascarpone, cacao și cafea. Denumirea sa provine de la italienescul „tirami sù', care se traduce ca „înveselește-mă'.
Iată care sunt pașii pentru a face un cheesecake tiramisu:
Foto: 123rf.com