Mod De Preparare
Pâinea sau chiflele cu bere se prepară din vremuri antice. Nu e de mirare faptul că acest tip de pâine a rezistat probei timpului, este pufoasă, moale și delicioasă.
Cum se prepară chiflele cu bere neagră
- Se amestecă ingredientele uscate într-un castron încăpător. Ingredientele lichide se amestecă separat.
- În mijlocul amestecului de ingrediente uscate se face o groapă cu ajutorul degetelor și se pun ingredientele umede.
- Se frământă până se obține aluat omogen, elastic.
- Aluatul de chifle cu bere se lasă la dospit timp de 2 ore (sau până ce își dublează volumul) într-un loc ferit de curenți de aer.
- Aluatul se împarte în bucăți egale și se formează bile.
- Bilele de aluat se transferă într-o tavă care a fost acoperită cu o foaie de copt.
- Se bate oul. Se ung chifelele cu ou și se presară mac sau susan.