Chifle cu ouă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru umplut:
  • 2 linguri unt moale
  • 100 ml lapte calduț
  • 1 ou
  • 100 ml apa calduța
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura drojdie
  • 250 g faina
Pentru aluat:
  • 10 oua
  • 2 ardei graşi

Mod De Preparare

Ideale ca aperitiv. Chiflele cu ouă arate foarte bine şi nu se fac deloc greu. Iată reţeta:

1.    Pentru aluat, drojdia se desface în apa calda. Faina, sarea, zaharul, untul, oul si laptele se pun într-un vas si se adauga amestecul de apa si drojdie. Se framânta pâna se obţine un aluat care se unge cu ulei si se lasa sa creasca 30 de minute.

2.    Aluatul se împarte în bucaţi de marimea unei portocale care se mai lasa la crescut.

3.    Se fierb ouale şi apoi se curaţa cu grija.

4.    Fiecare ou se înveleste într-o bucata de aluat în care s-a facut un gol si s-a pus ardei gras taiat cubuleţe si apoi se coc.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare