Chifle de casă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 180 ml lapte
  • 10 ml apa
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare
  • 1 praf zahar
  • seminte de susan sau mac pentru decorat

Mod De Preparare

Fă niște chifle de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de chifle pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile în chiflă? Prepară-i chifle de casă delicioase şi sănătoase pentru ele, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…

Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.

Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.

Faina si sarea se amesteca se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia untul moale si

Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.

bread-725874_960_720Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.

dough-943245_960_720

Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).

bread-dough-2018672_960_720

Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.

chifle de casa (1)

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor