1. Se spală bucăţile de peşte, se scurg şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se scot în sită şi se lasă să se răcească.
2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se scurge porumbul de zeamă şi se amestecă cu ceapa verde. Se presară sare şi se acoperă cu o folie de plastic. Se iau bucăţile de şalău, se pasează şi se pun într-un bol.
3. Se adaugă ceapa şi porumbul, ouăle şi 3-4 linguri de pesmet. Se încorporează toate şi se obţine o pastă consistentă.
4. Se modelează chiftelele, mai mari sau mai mici, după preferinţă, şi se dau prin pesmet. Se pun apoi la prăjit în uleiul încălzit în prealabil. După ce s-au prăjit pe ambele părţi, se scot cu spumiera pe un platou şi se servesc cu garnitură de salată cu roşii. Se ornează cu feliuţe de lămâie.