Chiftele de legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru compoziția de chiftele
  • 2 cepe roșii
  • 3 fire ceapă verde
  • 3-4 căței usturoi
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 100 g varză albă
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • piper alb măcinat
  • 200 g pesmet alb
  • ulei pentru prăjit
Pentru garnitură
  • 5 cartofi
  • 30 g margarină
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat şi apoi se scurg foarte bine de zeamă. Varza se toacă mărunt şi se amestecă cu restul legumelor. Se adaugă şi verdeaţă tocată mărunt şi câteva picături de ulei de măsline. Dacă este prea moale compoziţia de chiftele se adaugă pesmetul, se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se frământă bine.
2. Se pregătesc chiftelele din compoziţie şi apoi se trec printr-un strat de pesmet alb.
3. Separat, se curăţă cartofii pentru garnitură, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se scurg de zeamă şi se trec prin margarina topită în prealabil.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.