Chiftele de mălai cu brânză

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru mamaliga:
  • 4 cani apă
  • 2 cani malai
  • 1 lingurita sare
Pentru umplutura:
  • 150 g telemea
Pentru prajit:
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet auriu
  • 1 lingura faina
  • ulei

Mod De Preparare

Ai mâncat vreodată chiftele de mălai? Prepară-le şi tu după o reţetă simplă!

1.    Pentru mamaliga, se pun la fiert apa si sarea si când clocoteste apa se presara malai, amestecând continuu. Se reduce focul si se lasa la fiert 20 de minute. Se rastoarna mamaliga pe un suport de lemn si se lasa sa se racoreasca.

2.    Între timp, telemeaua se taie cuburi, pesmetul se amesteca bine cu faina si ouale se bat.

3.    Apoi, cu mâna umezita, se iau cantitaţi mici din mamaliga aproape racita, se modeleaza între palme si se pune un cub de telemea. Se rotunjeste si se trece prin amestecul de pesmet si faina.

4.    Dupa ce s-au format toate chiftelele, se pun la prajit în baie de ulei încins si se scot cu spumiera pe servete de hârtie.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.