Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară:
1. Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine.
2. Se taie mozzarella cuburi mici şi pe măsură ce, cu mâna umedă, se formează chiftele de orez, se introduce cât un mic cub de brânză. Chiftelele se rumenesc într-o tigaie cu ulei şi se scot pe şervete de hârtie.
3. Pentru sos, într-o crăticioară se pune o lingură de ulei şi se căleşte uşor usturoiul feliat. Se adaugă sucul de roşii şi bulionul. Se presară sare şi se lasă să dea un clocot.
4. Apoi, în sos se adaugă aproximativ 250 ml apă şi chiftelele, şi se lasă să dea în câteva clocote.
Chiftelele de orez cu cașcaval se servesc calde.