Chiftele

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • ulei pentru prăjit
  • 4 linguri făină
  • 1 praf nucşoară
  • 1/2 legatura pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 ml lapte
  • 250 g miez de pâine
  • 750 g carne tocată, amestec porc-vită
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Dacă ai ajuns aici înseamnă că ți-e pofta mare de chiftele. Adevărul e că trebuie să faci multe, deoarece ne amintim ce repede se terminau chiftelele atunci când le făcea mama la masa cu familia! Mereu o rugam să ne facă mai multe chiftele, ca să ne putem bucura de mai multe. Iată o reţetă bună pentru chiftele:

1. Se pune pâinea fără coajă în lapte cald să se înmoaie şi apoi se presează şi se pune într-un castron mare.

chiftele

Chiftelele se servesc ce mai bine fierbinti

2. Se adaugă carnea, gălbenuşurile, ceapa tocată mărunt sau trecută prin răzătoare, pătrunjelul, sare, piper şi nucşoara. Se amestecă bine.

3. Cu palmele umezite se fac chiftele care se trec prin făină, se aplatizează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se pot consuma atât calde, cât şi reci.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor