Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • un kg dovlecei
  • 3-4 linguriţe ulei de măsline
  • 2 castraveţi
  • o legătură mărar
  • 250 iaurt de soia
  • 100 pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • 100 caşcaval de post
  • piper
  • sare
  • o legătură pătrunjel verde
  • o legătură mărar
  • o legătură usturoi
  • 2 legături ceapă verde
  • 3-4 căţei usturoi

Mod De Preparare

  1. Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare.
  2. Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.
  3. Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins.
  4. Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.
Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 3 voturi