Chifteluţe cu ouă fierte

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g carne tocată de porc şi de vită
  • 2-3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri ulei
  • 8 ouă
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Într-o oală mică cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert 6 ouă. Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.

2. Se împarte compoziţia în 12 părţi. Se formează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

3. Se coc chiftelele în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Cu puţin înainte de a fi gata se stropesc cu puţină apă.

4. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.