1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, folosind o sită mai deasă. La sfârşit, se toacă şi franzela înmuiată în puţină apă rece, apoi se adaugă ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul fin tocate, oul crud, sare şi piper. Se acoperă şi se lasă deoparte 5 minute.
2. Se ia câte o lingură din compoziţie şi se formează chiftelele. Se aşază pe o folie curată. Se trec prin făină, se bat între palme şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit, câte 10 minute pe fiecare parte. Se scot apoi şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.
3. Pentru sos, se încinge untul, apoi se adaugă sucul de roşii în care s-a dizolvat făina şi se amestecă până ce sosul scade şi se leagă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se aromează cu frunze de ţelină tocate mărunt.
4. Chifteluţele se servesc cu sos de roşii, garnitură de legume şi salate de sezon.