Chifteluţe de curcan în sos

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g carne de curcan tocată
  • 1 ou
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper alb măcinat
Pentru sos
  • 2-3 ardei graşi verzi
  • 4 ardei gras roşu
  • 1 ceapă albă
  • 3 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
Pentru garnitură
  • 500 g fasole verde fideluţă
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • 2 lingurite oţet balsamic
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 lingurita zahăr
  • 2 căţei de usturoi

Mod De Preparare

1. Carnea tocată se amestecă cu verdeaţa şi ceapa, mărunţite. Se adaugă oul, sare şi piper şi se frământă compoziţia.
2. Fasolea fideluţă se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

3. Din compoziţia de carne se fomează chifteluţele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Apoi se scot, într-un bol.
4. Se curăţă ceapa, usturoiul, ardeii şi roşiile, se toacă mărunt şi se pun în cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe. Se adaugă 100 ml apă şi se lasă să fiarbă. Spre sfârşit, se pune sare şi piper şi se toarnă peste chifteluţele fierte. Fasolea verde se pregăteşte cu ulei, oţet şi pătrunjel şi se serveşte cu chiftele.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.