Chifteluţe de orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui
  • 200 g orez
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 linguri boia dulce şi iute
  • 1 lingura miere
  • 70 g unt

Mod De Preparare

1. Se fierbe orezul cu apă de trei ori mai multă decât cantitatea de orez, până se leagă foarte bine.

2. După ce a fiert, se pune untul topit, sare, piper şi boia. Se amestecă până se leagă şi are consistenţa unui aluat uşor de modelat, apoi se lasă la rece.

3. Separat, se taie puiul cubuleţe, se prepară cu sare şi piper şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit bucăţile de pui, se scot şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant.

4. Se formează chiftelele de orez, se umplu cu bucăţelele de pui, se aşază în tava unsă cu unt şi se bagă în cuptorul încins. Se servesc cu diferite sosuri picante şi se ornează cu frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă