Chifteluţe din dovlecei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 căţei usturoi
  • 200 g pesmet
  • 1 legatura mărar
  • ulei pentru prăjit
  • 6-8 cartofi
  • sos de roşii
  • piper
  • sare

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă, se taie foarte mărunt sau se dau pe răzătoare. Se scurg bine de zeamă şi se pun într-un bol.

2. Peste dovlecei se pune usturoiul tocat mărunt, sare, piper, mărar, pesmet şi ouă. Se amestecă bine şi se obţine o compoziţie legată.

3. Din compoziţie se formează chifteluţele, care se pun la prăjit. După ce s-au rumenit bine pe amândouă părţile, se scot şi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie.

4. Se curăţă cartofii, se taie cu cuţitul sau cu o altă formă specială pentru cartofi, se prăjesc şi se servesc cu chifteluţele de dovlecei. Se mai poate adăuga şi sos picant de roşii, în funcţie de preferinţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.